סשימי סלמון היא מנה קלאסית מהמטבח היפני, מורכבת מפרוסות דקות של סלמון טרי, המוגשות ללא בישול. המנה מדגישה את הטעם הטבעי והמרקם העדין של הדג, ולכן איכות הדג והטריות חשובה במיוחד. ביפן, סשימי נחשב לאחת הדרכים הכי מסורתיות להנות מדג, והוא מוגש לרוב עם רוטב סויה, מעט וואסאבי ולעיתים גם פרוסות צנון דקיקות בצד. מדובר במנה פשוטה, בריאה ומלאת טעם, שמאפשרת להנות מהמטבח היפני בצורה הכי נקייה ואותנטית.
לסשימי אנחנו משתמשים בגב הדג, כיוון שזה חלק יותר שומני ולכן מתאים יותר למנה.
אז בואו נכין סשימי סלמון קליל, יפה, הכי מתאים לכל ארוחה אסיאתית וגם כנשנוש קל. רשימת מרכיבים: